mandag 22. desember 2014

Toget til San Diego

    Etter kort besøk av den store byen Chicago var det noe spennende som vi ventet utålmodig på. Togreise! Gjennom nesten hele USA!
Vi var forberedt til å sitte på toget i nesten to døgn. Det skremte ikke oss, helt motsatt, vi gledet oss så mye! Vi planlagt reisen fra Chicago med togene som het Southwest Chief til LA og Pacific Surfliner til San Diego.

   Union Station i Chicago. Her på bildet er det vår konduktør som sørget for at vi skulle ha en uproblematisk og komfortabel reise. Det var vanskelig å bli kvitt av følelsen at det er Danny Glover fra "Dødelig våpen"-filmene som snakket med oss og smilte til oss i disse dagene på toget :)







Bye bye, kalde Chicago! Vi reiser videre, mot varmere sol!








Dette er ganske typisk sted langs jernbanesporet.






Restaurantvogn er et av de mest spennende stedene på toget. Der får du plass ved et bord og får i tillegg en eller to tilfeldige personer som kommer å spise dit samme tiden som deg.
Før alle begynner å bestille maten hilser de på hverandre og introduserer seg selv. På slutten av måltidet har du nesten garantert to nye venner. Folk var svært imøtekommende og vennlige.
Her på bildene er det noen av de reisevennene våre: et jødisk par fra New Mexico, et lesbisk par fra Kentucky og to damer fra Michigan.



Den lengste (tidsmessig) stoppen var det stasjonen i Albuquerque, New Mexico hvor man hadde mulighet å handle små suvenirer fra lokale indianere rett på perrongen.







Sola begynner å bli varmere og varmere!





Fine naturopplevelser gjennom togvinduet. Vi så faktisk ville dyr slike som rådyr, coyote og andre mange ganger.





Las Vegas, men ikke den "ekte".











Uendelig prærien...






Litt snø på bakken etter togklatring i fjellet i Colorado.










Finn noen antenner på neste bildet. Vanskelig? Det er det største treet i midten. Det ser ganske naturlig ut, men treet er kunstig og antennene er festet imellom grenene.








Siste morgen på toget. Det kjennes tropisk lukt i lufta.


Drømmene kommer i oppfyllelse. Los Angeles er bak oss og foran oss er målet vårt - San Diego!
Toget kjører rett på Pacific kysten. Vi nyter oss med å se gjennom togvinduet på stranden og vindsurfere som i stor antall holder på ute i bølgene.







   Så ble den lange reisen over. I San Diego møtet oss kanskje den vakreste togstasjonen  i hele verden :)