tirsdag 23. desember 2014

San Diego

San Diego møtet oss med sol og deilig vær. Dette savnet vi siste tiden i Norge derfor tok vi oss ut av hotellet med en gang.

Her koser vi oss på plenen utenfor New Waterfront Park Embarcadero.

 Den beste måten å bli kjent med byen er å ta den stilig gammeldags Old Town Trolley.





Flyene flydd over våre hodene i lav høyde. Det er ikke så mange byer, som vi besøkte før, hadde flyplassene midt i bysentrum.

Old Town busstopp. Man treffer midt i en gammel meksikansk by med mange restauranter og butikker. 






På Old Town market var det ikke så lett å velge en suvenir. Jeg kjøpte meg en veldig fin julepynt laget av tre.

Neste stopp - øya Coronado. Dette er et idyllisk og avslappende sted. Der kan du sitte på stranden under palmene og nyte den fine utsikten av byen.






En stilig skulptur ved siden av en av Amerikas lengst tjenesteytende hangarskip "Midway"som ble turist attraksjon i San Diego.






Hvis man går videre langs kysten så kommer man til Seaport Village, en bydel hvor man kan bruke fritiden sin. Vi møtte mange familier som tok sin tur hit og joggere som brukte promenaden for å løpe.



                                           







Det finnes over 70 butikker, gallerier og spisested i den lille "byen"...              




... og endelig fant vi et juletre som vi har aldri sett i sentrum av byen! Det var litt uvanlig fordi det var bygd av julestjerneplanter og det hadde en stor gullfarget stjerne på toppen slik at ingen hadde tvil om at dette er juletre.


Besøk av Balboa Park lå som "må besøke" i planene våre. Det er et stort grønt området med masse attraksjoner slike som museer, teatre og en av verdens mest kjente dyreparkene.



Parken er en plass som både lokale folk og turister liker veldig godt. 





På kanten av Parken fant vi en liten botanisk hage med rare eksotiske planter...




... og ganske store kaktuser.

Spanish Village Art Center i Balboa Park er veldig kult og fargerikt sted hvor du kan se på og kjøpe malerier og alt mulig kunstverk med spanske motiver.

Den siste kvelden i San Diego brukte vi på dyreparken. Vi følte oss litt som voksne og litt som barn, og hadde mye glede av å se på ville dyr som vi kanskje har aldri sett før. På slutten ble vi så slitne og trøtte at kamelen etter at han så på oss, begynte å gjespe. Da skjønte vi at det var på tiden å vende tilbake til hotellet...

Ha det, San Diego! Vi hadde en veldig spennende og fin tur og vi har nå gode minner for livet!